top of page
Karlijn de HBO student die voor BUSINESSGROEI onderzoekt pleegt en internal account manager is

Hi ik ben Karlijn :)

Ik studeer aan Hogeschool Utrecht (HU), Marketing en Commerce en ben onderdeel van het studenten netwerk binnen BUSINESSGROEI. Ik word gedetacheerd als research account manager bij opdrachtgevers, pre-sales zeg maar, want heb klantcontact met jouw toekomstige klanten. Met behulp van de Prospect Funnel Methodiek® en via sales automation tools kom ik met veel bedrijven in contact. Wij noemen het Research-based Selling (RbS).

Met Research-based Selling interviews haal ik strategische informatie en waardevolle verkoopkansen binnen bedrijven op. Per maand heb ik contact met zo'n tientallen DMU contactpersonen, waarvan 5 tot 10% als kwalitatieve prospects overblijft. Zo vullen ik eigenlijk de upper verkoopfunnel van de opdrachtgever en kunnen verkopers gaan closen!

Ik ben goed getraind om marktonderzoek uit te voeren en antwoord te krijgen op 'lastige vragen'. Mijn taak is om strategische verkoop informatie op te halen. Gelukkig ben ik geïnteresseerd in de ander, in wat mensen drijft en wat bedrijven doen. Met 'golden questions' worden de 'interessante en kansrijke' prospects omgezet naar op te volgen contacten voor de opdrachtgever.

Geld verdienen is natuurlijk fijn, maar belangrijker is wat ik er van leer. Ik zie het zelf als een goede voorbereiding voor een mooie sales-job op een later moment.

 

Dus wie weet mag ik jouw bedrijf binnenkort ondersteunen in je sales en kunnen we samen voor businessgroei gaan. Ik heb er zin in!

Home Desk

Zo ziet mijn dag binnen jouw bedrijf er mogelijk uit.

​Één van de opdrachtgevers is een softwareleverancier naar corporate recruitment afdelingen. Vandaag heb ik hiervoor tijd gereserveerd. De BUSINESSGROEI Automation heeft het bereik gerealiseerd naar de doelgroep, geïnformeerd en hen uitgenodigd voor een research interview. In de businessgroei CRM spreadsheet zie ik dan de openstaande contacten en lopende afspraken staan voor vandaag. Ik begin met de openstaande contacten om reacties te lezen en te reageren. 

09.30 uur Er zijn zes reacties over het onderzoek en wanneer de afspraak het beste uitkomt. Ik reageer, leg de acties vast in CRM en plan de afspraken in mijn agenda. 

10.00 uur Is de eerste afspraak die ik heb met een corporate recruiter die ik stipt bel. Helaas is hij niet bereikbaar en stuur hem een mail wanneer het interview wel kan plaatsvinden en stel een paar momenten voor. Daarna bel ik de volgende die strak gepland staat om half 11. Gelukkig neemt hij wel op en loop met hem door de zes geprepareerde vragen heen. Het is een goed gesprek en ik moet op de tijd letten, want hij zit nogal op de praatstoel. 

Ik zoom in op zijn laatste antwoord waarin hij de ambities en uitdagingen verwoordde en vraag hem of het bedrijf waar ik onderzoek voor doe, contact met hem mag opnemen. Hij vindt dat prima. Ik probeer af te sluiten en spreek met hem af dat hij de resultaten van het onderzoek over een aantal weken per mail ontvangt. En bedank hem voor het interessante gesprek.

10.55 uur Ik structureer de antwoorden op de vragen en voeg nog een paar dingen toe. Zoals verwacht hebben de twee belangrijke 'golden questions' de meest waardevolle informatie opgeleverd. 'The answers you get depend on the questions you ask'.

11.00 uur Ik heb mijn volgende afspraak met een recruitment manager van een bedrijf dat ik ken. Leuk! Ik bezoek de website en kijk wat ze doen, hoe  en voor welke klanten. Daarna bel ik haar op en krijg haar gelijk aan de lijn.

12.00 uur Na twee gesprekken ga ik naar het BUSINESSGROEI dashboard voor de in te plannen afspraken en stuur naar vijf bedrijven, die gereageerd hebben een voorstel en uitnodiging om een interview af te nemen. Dus even wachten tot ze deze bevestigen.

 

Ik stap snel op mijn fiets want om 1 uur college 'businessmodeling'.

Contact

Wil je meer weten over Research-based Selling en wat het jouw organisatie oplevert? Of meer

over de research account management rol en hoe het exact werkt? Thijs weet er alles van.

  • BG_icon
  • LinkedIn
bottom of page